Tudományos szakmai kreditpont-szerző konferencia a MAB és az Egészségügyi Kar gondozásában

2014. október 31-én, pénteken a Miskolci Akadémiai Bizottság Székházában – a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar és a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottságának (MAB) együttműködésével – megrendezésre került az “Az ízületi porckárosodások kezelésének új lehetőségei – MISKOLC 2014″ című tudományos szakmai kreditpont-szerző konferencia. A konferencia megszervezésében és lebonyolításában közreműködött a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Tanszéke, valamint az Uzsoki Kórház Ortopéd-Traumatológiai Osztálya és a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Kara.

A rendezvényt Prof. Dr. Barkai László intézetigazgató egyetemi tanár, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház tudományos és oktatási igazgatóhelyettese nyitotta meg, ezt követően Dr. Berkő Péter professzor úr, a MAB Orvosi és Egészségtudományi Szakbizottság elnöke, az Egészségügyi Kar tanára köszöntötte a megjelenteket.

A konferencia levezető elnöki feladatait Prof. Dr. Hangody László osztályvezető főorvos, a Semmelweis Egyetem egyetemi tanára és Dr. Papp Miklós ortopéd főorvos, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának egyetemi docense látták el.

A teltházas rendezvény hallgatóságát főként diplomás egészségügyi dolgozók és orvosok alkották, akik körében nagy sikert aratott az ortopédiai kutatások legújabb vívmányait és eredményeit bemutató előadássorozat, melyet a szakterület legkiválóbb képviselői tartottak.

 

A rendezvényen elhangzott előadások:

-        Porckezelő eljárások

Dr. Papp Miklós MD, PhD

-        A porcfelszín képző eljárásokat támogató műtéti lehetőségek (tibialis, femoralis és patellotrochlearis osteotomiák, lágyrészmegoldások ill. új porcfelszínképző modalitások)

Prof. Dr. Hangody László DSc, MTA levelező tagja

-        Patellofemoralis osteotomiával kapcsolatos tapasztalatok

Dr. Vásárhelyi Gábor MD

-        Osteoarthritis diagnosztikájának és terápiájának innovatív medicinális eljárásai

Dr.habil. Fodor Bertalan PhD

-        A viscosupplementatioval kapcsolatos eredmények a térdízületben

Dr. Vásárhelyi Gábor MD

-        Az autolog osteochondralis mozaikplasztika kísérletes háttere és 22 éves klinikai gyakorlata a humán ortopéd sebészeti gyakorlatban

Prof. Dr. Hangody László DSc, MTA levelező tagja

-        Mozaikplasztika eljárás jelentősége az állatorvosi sebészetben

Dr. Bodó Gábor PhD, Dipl. ECVS

-        Az allograft átültetés hazai gyakorlata és legújabb tudományos eredményei

Dr. Hangody László Rudolf MD, PhD

-        A térdízület protetikai megoldási lehetőségei

Dr. Zsákai Zsolt MD

 

 

DSCN1082 DSCN1087 DSCN1094 DSCN1100 DSCN1101 DSCN1104 DSCN1105 DSCN1106 DSCN1109 DSCN1110 DSCN1115 DSCN1118 DSCN1119

 
Ugrás vissza a tetejére