Felvételi tájékoztató

 

Az Egészségügyi Kar dékánja köszönti a felvételizőket (youtube videó)
 
 Nappalis képzéseink

 

Beiskolázási tájékoztató

(pdf)

Jelentkezz hozzánk!

 Jó tudni, hogy jól választhass
Jó tudni, hogy jót választhass
Jó tudni, hogy minket választhass

Egészségügyi karunk a Miskolci Egyetem egyik legfiatalabb, de talán a legintenzívebben fejlődő kara. Az intenzív fejlődés hátterében napjainkban mutatkozó munkaképesség felértékelődése és az ezzel összefüggő , az egészség, mint érték előtérbe kerülése áll. Ezek a folyamatok elengedhetetlenné teszik az egészségügy területén tevékenykedő jól képzett szakemberek jelenlétét.. Karunkon az egészségügyi képzési ágon belül meglévő valamennyi alapszak közül választhat a hozzánk jelentkező. Külön érdekességként említenénk, hogy egyike vagyunk az ország azon egészségügyi felsőoktatatási intézményének ahol egy alapszakhoz egy szakirány tartozik.

 

EGÉSZSÉGÜGYI GONDOZÁS ÉS PREVENCIÓ ALAPSZAK
VÉDŐNŐ SZAKIRÁNY

A szakot azoknak ajánljuk, akik gyermekek körében szeretnének tevékenykedni, akik szívesen dolgoznának az egészségvédelemben az anya-, csecsemő- és gyermekgondozás vagy az iskola-egészségügy területén. A védőnő az egyetlen olyan szakember, aki hivatásából eredően, rendszeresen látogatja otthonában a családokat. Osztozik a gyermekvárás örömében, segít a szülésre való felkészítésben, a szülés után a csecsemő gondozásában, a kisgyermek életritmusának, szokásainak alakításában.

A védőnői munka kiterjed a családok egészségügyi és szociális problémáinak felismerésére, lehetőség szerinti megoldására, a családok mentálhigiénés támogatására, problémamegoldó kapacitásuk növelésére, valamint az egyének, családok és közösségek egészségfejlesztésének előmozdítására.

 

ORVOSI LABORATÓRIUMI ÉS KÉPALKOTÓ DIAGNOSZTIKAI ANALITIKUS ALAPSZAK
KÉPALKOTÓ DIAGNOSZTIKAI ANALITIKUS SZAKIRÁNY

A képalkotó diagnosztikai végzettséggel rendelkezők a hagyományos röntgenvizsgálatok és az új képalkotó eljárások: CT, MRI, az intervenciós radiológia, a sugárterápia terén tevékenykednek. A modern diagnosztikai berendezések segítségével az emberi testről, annak szerveiről, olyan metszeti és két-, vagy háromdimenziós képet lehet már napjainkban készíteni, amilyenre eddig csak az emberi test megnyitása (műtét) után volt lehetőség. Így a technika fejlődésével egyre inkább előtérbe kerül az orvos munkáját támogató képalkotó diagnosztikai végzettségű szakember alkalmazása kórházakban, diagnosztikai laboratóriumokban, kutatóintézetekben.

 

ÁPOLÁS ÉS BETEGELLÁTÁS ALAPSZAK
GYÓGYTORNÁSZ SZAKIRÁNY

A szakot azoknak ajánljuk, akik számára a egészség fontos érték. Felelősséget vállalva, szívesen tevékenykednének a prevencióban, a gyógyítás folyamatában, valamint részt vállalva a rehabilitációban, támogatnák az emberek egészségének visszaállítását. Érdeklődnek a rekreációs lehetőségek, speciális mozgásterápiás eljárások iránt. Az egészségtudatos életmód mellett kötelezve el magukat nemcsak önmaguk, hanem társaik egészségéért kuratív módon tesznek. Az egészség megőrzésében, fejlesztésében és helyreállításában kulcsfontosságú szerepet játszó gyógytornász kórházakban rendelőintézetekben, rehabilitációs központokban, magánpraxisként működő háziorvosi ellátásban helyezkedhet el.

 

EGÉSZSÉGÜGYI SZERVEZŐ ALAPSZAK
EGÉSZSÉGTURIZMUS SZERVEZŐ SZAKIRÁNY

A szakot azoknak ajánljuk, akik a „világ legnagyobb iparágában” kívánnak majd dolgozni. A hétféléves képzés során az egészségügyi és szervezési alapismeretek megszerzése mellett, földrajzi , utazási és marketingismereteket is szereznek hallgatóink. Az egészségturizmus- szervezők az egészséggel kapcsolatos utazások megszervezésében, a folyamatosan bővülő gyógy – és wellness-szolgáltatásokon belül tevékenykednek. Számukra a gyógyturizmus területén nyílik széleskörű elhelyezkedési lehetőség, ahol gyógyászati szállóhelyeken, gyógyüdülőhelyeken, wellness-centrumokban tevékenykedhetnek.

 

 Elérhetőségeink:

3515 Miskolc-Egyetemváros B/3-B/4 épület
Telefonszám: +36 (46) 565-111
e-mail: rekefk@uni-miskolc.hu
Web: http://ek.uni-miskolc.hu/

 

Ugrás vissza a tetejére