Együttműködések a hallgatókért

Új ösztöndíj-pályázat és gyakorlati lehetőség az Egészségügyi Karon

Egészségügyi tudásközpont alakult ki az elmúlt években egyetemünkön, amelynek bázisa a Megyei Kórház volt, de a MISEK Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház is partnerként közreműködött fejlődésében. Mindkét intézménnyel az Egészségügyi Kar hallgatóinak gyakorlatát és munkáját támogató együttműködést kötött egyetemünk.

kep1A gyógytornász vagy a képalkotó diagnosztikai analitikus szakirányt választó hallgatók számára ösztöndíj-lehetőséget kínál a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház. Azon hallgatók pályázhatnak az ösztöndíjra, akik gyógytornász vagy diagnosztikai analitikus szakirányú képzésre a miskolci Egészségügyi Kart választották, s nem nyertek felvételt a teljes állami ösztöndíj támogatottjai közé. A támogatásban részesülő hallgatóknak vállalniuk kell, hogy vizsgáikat követően, legalább a képzésüknek megfelelő időtartamban, ebben a kórházban dolgoznak majd. Az idén tíz hallgató támogatására lesz lehetőség.

Hogy a kórházakkal közös munka nemcsak a kutatásban és az oktatásban jelent előrelépést, hanem a mindennapi gyógyító munkában is, arra újabb megerősítő példa a másik miskolci kórházzal kötött megállapodás is. A közös munka ebben az esetben ezúttal a konkrét gyakorlati lehetőséget támogatja. Bizonyos megbetegedések esetében, melyek gyakran előfordulnak a megyében, és sok új megbetegedés nagyon fontos a mihamarabbi diagnózis, így az ezek hátterét érintő laboratóriumi, kutató és gyakorlati munka nemcsak tudományos jelentőségű, hanem a betegek részére is sokat jelent. A gyakorlati képzés pedig kiemelten fontos e tudományterületen.

 
Ugrás vissza a tetejére