Ünnepi konferencia az ITC Székházban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal szervezésében 2015. május 15-én került megrendezésre a 100 éves a Védőnői Szolgálat című konferencia, részét képezve annak a rendezvénysorozatnak, mely a szolgálat fennállásának centenáriuma kapcsán zajlik országszerte egész évben.
Az ITC Székházban tartott ünnepi konferencia fővédnökségét Balog Zoltán miniszter, védnökségi tisztségét Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Demeter Ervin kormánymegbízott képviselték.
A rendezvény tudományos programjának keretében két szakmai előadás hangzott el, dr. Kiss-Tóth Emőke, karunk dékánja a védőnői hivatás 100 évének értékalakulási tendenciáit a társadalmi változások tükrében mutatta be, dr. Asztalos Ágnes megyei tisztifőorvos pedig megyénk védőnői ellátásának történetét ismertette.
A szakmai programot követően sor került védőnői kitüntetések átadására, majd az ünnepi műsor után állófogadás zárta a konferenciát.
A rendezvényen – a szakmai előadáson túlmenően – a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara történeti kiállítással, korhű és mai „Stefánia” egyenruhát viselő hallgatókkal, illetve oktatói részvétellel képviseltette magát.
Köszönjük a kormányhivatal meghívását a színvonalas rendezvényre, és gratulálunk minden védőnőnek a szolgálat 100. születésnapja alkalmából!

 
Ugrás vissza a tetejére