Prof. Dr. Barkai László kapta a Markhot Ferenc Kórház legrangosabb elismerését

A Markhot Ferenc Kórház kettős ünnepségén, az irgalmas rendi épületben befejezett több mint 600 milliós rehabilitációs fejlesztés zárórendezvényén és a Markhot ünnepségén, Prof. Dr. Barkai László vette át az intézmény legrangosabb kitüntetését, a Markhot Emlékérmet. A kórház ezt az elismerést olyan szakmailag elismert orvosnak adja át minden évben, aki tudományos-gyógyító tevékenységével hozzájárult a hazai orvoslás ügyének fejlődéséhez.

A december 10-én megtartott meghitt ünnepségen ünnepelték Egerben a  több száz milliós fejlesztés megvalósulását és emlékeztek a  kórház alapítására, amely 288 évvel ezelőtt történt, valamint az első magyar orvosképzés, a Schola Medicinális 246 évvel ezelőtti elindulására.

Az eseményen részt vett Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Eger és térsége országgyűlési képviselője, dr. Cserháti Péter miniszteri biztos, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatója, Habis László Eger polgármestere, Dr. Jakó Ildikó az ÁEEK területi igazgatója, Dr.Csiba Gábor konzorciumi vezető, dr. Ternyák Csaba egri érsek és Dr. Kozma Imre atya a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője is.

Barkai László professzor a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Borsod-A-Z Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjának igazgatója, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar intézetvezető egyetemi tanára dr. Tóth Ildikó főigazgatótól vette át  a Markhot Emlékérmet.

Markhot díj

Fotó: Nemes Róbert

A képen balról jobbra:

Dr. Tóth Ildikó főigazgató

Prof. Dr. Barkai László

DR. Hernádi László a Tudományos Bizottság elnöke

 
Ugrás vissza a tetejére