Eredmények a Kárpátaljai TDK Konferencián

X. JUBILEUMI KÁRPÁTALJAI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA

 

Nincs jobb befektetés a kiváló, ambiciózus fiatalok megtalálásánál, felkarolásánál, támogatásánál, tudományos pályájának segítésénél, mert ők a jövő építői. E gondolat köré épülve került megrendezésre Beregszászon a X. Jubileumi Kárpátaljai Tudományos Diákköri Konferencia. Karunk öt jelenlegi és volt hallgatója vett részt a színvonalas eseményen, ahol 9 szekcióban vetélkedett számos magyarországi és határon túli (kárpátaljai, erdélyi és felvidéki) magyar felsőoktatási intézmény mintegy 50 hallgatója. A rangos zsűri minden szekcióban előremutató, a továbblépést segítő kritikával támogatta a hallgatók fejlődését. Hallgatóink két szekcióban – az Orvos- és egészségtudomány szekcióban és a Társadalomföldrajz, közgazdaság szekcióban – képviselték a Kart, a következő eredménnyel:

Orvos- és egészségtudomány szekció

  • 1.hely: Kovács Kitti (ME-EK)
  • 2.hely: Orosz Andrea (ME-EK)
  • 3.hely: Hegyi Szófia Amanda (ME-EK)
  • 4. hely: Kozma Dóra (ME-EK)

 

Társadalomföldrajz, közgazdaság szekció

  • 6.hely: Gönczi Kinga (ME-EK)

A konferencia 3 napos rendezvénnyé nőtte ki magát. Május 19-én délután érkeztek a résztvevők, akiknek este kötetlen, szakmai eszmecserére nyílt lehetőségük, majd a konferenciát követő napon honismereti-tanulmányi kiránduláson vettek részt az előadók, zsűritagok, vendégek. A rendezvényt a kárpátaljai vendéglátók szívből jövő kedvessége és meleg vendégszeretete tette feledhetetlenné.

1 2 3

4
Az Orvos- és Egészségtudományi Szekció előadói (Kovács Kitti, Orosz Andrea, Hegyi Szófia Amanda, Kozma Dóra, mindannyian a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának hallgatói, valamint Szabóné Gombkötő Éva) és a zsűri tagjai (Kelemen Oguz, Szircsák Erzsébet és Ábrám Zoltán).

5 6 7 8 9

Az előadók: Orosz Andrea, Kozma Dóra, Gönczi Kinga, Kovács Kitti és Hegyi Szófia Amanda.

12 13

Az első este az ismerkedésé és a kötetlen szakmai beszélgetéseké volt.

14

A konferencia estéjén a beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színházban a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola amatőr színjátszóinak előadásában az „Ádámok és Évák” című produkciót tekintettük meg.

15 16 17

 

 
Ugrás vissza a tetejére