Gyakorlati Kihelyezett Intézeti Tanszék avatása

Gyakorlati Kihelyezett Intézeti Tanszék avatása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban

2016. november 25-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház és a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar által közösen szervezett ünnepség keretében felavatásra került a kórházba kihelyezett Gyakorlati Tanszék. Dr Csiba Gábor, a Kórház főigazgatójának megnyitóját követően az egyetem részéről Prof. Dr. Torma András rektor úr megnyitó köszöntőjében elmondta, hogy az egyetem számára fontos a duális képzés minél szélesebb körben történő kiteljesítése. Az egészségtudományi képzési területen a jogszabály nem nevesíti a duális képzési formát, ennek ellenére az egészségügyi felsőoktatásban a gyakorlatorientált jellegű képzések fejlesztése erőteljesen preferált. Az Egészségügyi Kar ezen az úton halad, dinamikusan fejlődik, melynek egyik fontos állomása a kihelyezett tanszék létrehozatala.

Dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségügyi Kar dékánja ünnepi beszédének központi gondolata a felavatásra került gyakorlati tanszék létrejöttének fontossága, és úgy fogalmazott, hogy ezen új szervezeti egység a hit megnyilvánulásának eredményének tekinthető. Hangsúlyozta, hogy a hallgatói létszám növekedése és a képzések bővülése kapcsán azonban szükséges a gyakorlati képzés hatékonyságának a növelése, minőségének fejlesztése. A kar oktatási kapacitás-bővítését úgy kell megvalósítani, hogy az ne vonjon el erőket a betegellátástól. Erre megoldás lehet a kihelyezett egyetemi intézeti tanszék létrehozatala a kórház területén, melynek célja a felsőoktatás és az egészségügy együttműködésének szorosabbá tétele.

Az ünnepség zárásaként a Kórház által kialakított gyakorló termek falán elhelyezett táblák leleplezésére került sor.

wp_20161125_10_28_35_prowp_20161125_10_28_06_prowp_20161125_10_27_51_prowp_20161125_10_29_09_prowp_20161125_10_28_56_pro

 
Ugrás vissza a tetejére