Elindult az ayurveda tanácsadó terapeuta szakirányú továbbképzés

A Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán 2017. február 10-én ünnepélyes megnyitóval megkezdődött az „Indiai gyógyászat – ayurveda tanácsadó terapeuta” szakirányú továbbképzés. Az oktatást Mr. Vijay Khanduja, az Indiai Nagykövetség Első Titkára nyitotta meg, majd prof. Asmita Wele, a Debreceni Egyetem Ayurveda tanszékének vezetője tartott előadást. Köszöntötte az oktatást Riesz István, a Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány Kuratóriumi Elnöke, aki bemutatta az oktatást megelőző időszak előkészítő munkáit. Az Egészségügyi Kar főiskolai tanára, Dr. Tompa Tamás a kar oktatási és kutatásai tevékenységét mutatta be a vendégeknek.

A megnyitón részt vettek a képzés előadói, hallgatói valamint a kari Hallgatói Önkormányzat képviselői. Az ünnepélyes programot követően kötetlen beszélgetés keretében egyeztetések történtek a követség képviselőjével, melynek során felmerült az ayurvédához köthető kutatások lehetőségének vizsgálta, az egyetemek közötti együttműködés lehetősége, valamint a kapcsolatépítés a Magyar Tudományos Ayurveda Társasággal, amelynek mindkét társelnöke előadóként vesz részt az Indiai gyógyászat – ayurveda tanácsadó terapeuta szakirányú továbbképzésben, melynek létesítésével és indításával a kar jelentős lépést tett a komplementer élettudományok oktatása terén.

Ayurveda_Miskolc_17_feb-1-4 Ayurveda_Miskolc_17_feb-1-3 Ayurveda_Miskolc_17_feb-1-13 Ayurveda_Miskolc_17_feb-1-12 Ayurveda_Miskolc_17_feb-1-11 Ayurveda_Miskolc_17_feb-1-10Ayurveda_Miskolc_17_feb-1-9 Ayurveda_Miskolc_17_feb-1-8 Ayurveda_Miskolc_17_feb-1-7 Ayurveda_Miskolc_17_feb-1-6

 
Ugrás vissza a tetejére