Résztvettünk a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának TDK Konferenciáján

A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar védőnőképzésének oktatói, illetve hallgatói meghívást kaptak a a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának Tudományos Diákköri Konferenciájára, mely 2017. február 28-án került megrendezésre. Az esemény rangját ebben az évben az is emelte, hogy külön szekcióban hangzottak el az ország védőnői képzőhelyeiről (SE Budapest, SZTE Szeged, PTE Kaposvár és Szombathely, ME Miskolc, DE Nyíregyháza) delegált hallgatók előadásai. Karunkat Farkas Fanni („Jót-jól-jobban avagy a védőnői várandósgondozás minőségének fejlesztését célzó attitűdvizsgálat” című előadásával) és Kerekes Dóra („Hátrányos helyzetű fiatalok táplálkozási szokásai” című előadásával) végzős védőnő hallgatók képviselték, mindkettőjük konzulense Kissné Dányi Éva mesteroktató volt.

A konferencia plenáris előadója dr. Dégi László Csaba, a Nemzetközi Pszichoonkológiai Társaság elnöke, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem docense volt, aki a rákbetegség megközelítésének, gyógyításának modern és „szelíd” módját mutatta be előadásában.

A nívós, számos tématerületet felölelő tudományos diákköri munkák bemutatásán túl a rendezvény lehetőséget adott egy szakmai kerekasztal-beszélgetés létrehozására is, melyen a képzőhelyek képviselői, valamint a MAVE elnöke és a Védőnői Módszertani Osztály küldöttei vitatták meg az aktuális szakmai kérdéseket.

43 2 1

7 6 5

 

 
Ugrás vissza a tetejére