Szerteágazó ismeretanyag a XXXI. microCAD konferencián

2017. április 20-21. között harmincegyedik alkalommal került megrendezésre a Miskolci Egyetemen az immár hagyománnyal rendelkező és nagy népszerűségnek örvendő microCad Nemzetközi Multidiszciplináris Tudományos Konferencia.

A rendezvény keretein belül ezidáig 15 különböző országból, több mint 8000 tudományos előadás és közel 42 ezer oldalnyi tudományos közzététel látott napvilágot. Emellett számos, határon átnyúló együttműködési nyilatkozat illetve kutatási kooperáció született az egyetemek között.

Az idei konferenciát 2017. április 20-án Prof. Dr. Kékesi Tamás tudományos és nemzetközi rektorhelyettes úr nyitotta meg. Ezt követően három meghívott előadó érdekes és színvonalas prezentációját hallgathatta meg az érdeklődő közönség.

A plenáris ülést követően, délután került megrendezésre az Egészségügyi és Orvostudományi Szimpózium az Egészségügyi Kar épületének Bosch termében. A tudományos ülés hallgatóságát Dr. Nagy Géza, főiskolai tanár, szekcióelnök köszöntötte. Az érdeklődők hat előadó tudományos munkájának eredményeivel ismerkedhettek meg a fent említett tudományterület szerteágazó részterületeiről. Az orosz-magyar kutatási együttműködésnek köszönhetően hasznos prezentációt hallhattunk a fiatalkori terhességet érintő orvosi- és biológiai problémákról Kopkáné Dr. Plachy Judit előadásában a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karáról. Ezt követte a Semmelweis Egyetem előadójának, Dr. Rajki Veronikának az előadása, amely az tudásszint objektív mérésének lehetőségeire világított rá a felsőoktatásban. A továbbiakban a kar munkatársai, és Garancz Rita, a kar védőnő szakos hallgatója ismertették legújabb kutatási eredményeiket az agresszió- önértékelés, egészségtudatosság valamint az egészségvédő liposómális készítmények témaköreit érintve.

Az idei konferencia H szekciójában ismét érdekes, a mindennapi életben is hasznosítható ismeretanyagokkal gazdagodhattak az érdeklődő vendégek.

DSCN4380 (1) DSCN4376 (1) DSCN4367 DSCN4365 DSCN4363

 

 
Ugrás vissza a tetejére