Kulin László Emlékérmet vehetett át Prof. Dr. Barkai László

Kollégái elismeréséül a Kulin László Emlékérmet vehette át a Magyar Gyermekorvosok Társasága Észak-kelet Magyarországi területi szervezetének kongresszusán 2017. május 5-én Nyíregyházán Prof. Dr. Barkai László MTA doktor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központjának igazgatója, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar intézetvezető egyetemi tanára.

A Debreceni Egyetem által alapított Kulin Emlékérmet – mely a debreceni Gyermekklinika nemzetközi szaktekintélyű egykori igazgatójának emlékét ápolja – 1992-től adják át olyan szakembereknek, akik a hazai gyermekegészségügy kiemelkedő szakemberei és akiknek szakmai, tudományos és vezetői munkássága hozzájárult a gyermekgyógyászati ellátás fejlődéséhez.

Prof. Dr. Balla György akadémikus, a debreceni Gyermekklinika jelenlegi vezetője a díj átadáskor méltatta Barkai professzor munkásságát. Kiemelte a díjazottnak a diabetes és szövődményei, valamint a légúti megbetegedések kutatásában elért eredményeinek fontosságát, az észak-magyarországi régió betegellátásának szervezésében betöltött szerepét, a Gyermekegészségügyi Központ vezetőjeként a szakmai kiválóság megőrzéséért, az intézet hírnevének öregbítéséért végzett munkásságát, a miskolci egészségtudományi képzésben betöltött meghatározó szerepét.

 
Ugrás vissza a tetejére