Szakmai konferencia a Védőnők Napja alkalmából

 Wagner Viktória  2017. június 14-én került megrendezésre a „Wagner Viktória nyomában – Ki is a védőnő? Az ingyen jóbarát” című konferencia a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara, a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának (MAB) Egészségtudományi Munkabizottsága és a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet (MEFI) közös szervezésében.

A rendezvényt Dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségügyi Kar dékánja, Prof. Dr. Berkő Péter, a MAB alelnöke és Dr. Papp Csaba, a MEFI főigazgatója nyitották meg köszöntő beszédükkel, majd kitüntetések és díjak átadására került sor.

Az ünnepség egy kisfilm bemutatásával emlékezett meg Wagner Viktória zöldkeresztes védőnőről, ezt követően Dr. Kiss-Tóth Emőke a védőnői hivatás múltbeli és jelenkori társadalmi értékeiről tartott előadást. Gresó Tiborné megyei védőnő a védőnői gondozás sokszínűségét szemléltette prezentációjában, majd Dr. Papp Csaba mutatta be az általa vezetett intézet széleskörű tevékenységét.

A konferencián megjelent vendégek a délutáni tudományos előadássorozat előtt megtekinthették, körbejárhatták az Egészségfejlesztési Intézetet, a rendezvénynek otthont adó intézményt.

Gratulálunk a kitüntetetteknek és az akkreditált továbbképzésként is meghirdetett színvonalas konferencia megérdemelt sikerének.

 

 

 
Ugrás vissza a tetejére