Prof Dr. Berényi Ervin a Miskolci Egyetem Tiszteletbeli Doktora

2017. június 29-én 10 órakor tartották a Miskolci Egyetem ünnepi szenátusi ülését a Miskolci Egyetem diszaulájában, melyen többek között az idén sikeresen végzett radiográfus hallgatóknak is átadták a BSC okleveleket.

Az ünnepségen Prof. Dr. Torma András bejelentette, hogy az Egészségügyi Kar dékánjának, Dr. Kiss-Tóth Emőkének javaslatára Prof. Dr. Berényi Ervint a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Orvosi Képalkotó Klinika igazgatóját a Miskolci Egyetem Tiszteletbeli Doktorává fogadják. A Debreceni Egyetem tanárai közül elsőként Berényi Ervin professzor vehette át a magasrangú „Doctor honoris causa” kitüntető címet Miskolcon.

Dékán Asszony az előterjesztésében hangsúlyozta Professzor Úr kiemelkedő tevékenységét a miskolci radiográfus képzésben a kezdeti időktől a mai napig, a két egyetem tanszékei között lévő harmonikus kapcsolatot mind a radiográfusok oktatásában, mind a kutató munkában. A miskolci és a debreceni tanszékek között évek alatt kialakult együttműködés biztosítja azt a magas színvonalú képzést, mely a két egyetemen megvalósult.

Prof. Dr. Berényi Ervin beszédében megköszönte a kitüntető címet, felvállalva azt a kötelességet, mely ezzel a címmel együtt jár, azaz a két egyetem gyümölcsöző kapcsolatának további bővítését, építését és fejlesztését a jövő képalkotó diagnosztikai szakemberek magas szintű képzése érdekében.

WP_20170629_018  WP_20170629_011 WP_20170629_006 WP_20170629_017-1

 

 
Ugrás vissza a tetejére