Együttműködik a Parádi Állami Kórház és a Miskolci Egyetem

2017. szeptember 29-én együttműködési megállapodás ünnepélyes megkötésére került sor a Parádfürdői Állami Kórház és Miskolci Egyetem között. A megállapodást a kórház részéről Dr. Stumpfné Dr. Rabóczki Anita főigazgató főorvos, az egyetem részéről Prof. Dr. Torma András rektor képviseletében Dr. Jakab Nóra oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes, Dr. Kiss-Tóth Emőke az Egészségügyi Kar dékánja és Prof. Dr. Szűcs Péter a Műszaki Földtudományi Kar dékánja írta alá.

Az együttműködés ötvözni kívánja a gyógyító, kutató és oktató tevékenységet a balneológia, illetve a balneoterápia területén. A hazai termálvízkincs egészségügyi szempontú hasznosítása nagy lehetőség a betegségek megelőzésben, gyógyításban, valamint a rehabilitációban.

Parád több mint 250 éve része a magyar fürdőkultúrának. A jellegzetes illatú és ízű vasas-timsós parádi vizet évszázadok óta használják nőgyógyászati, bőr- és mozgásszervi betegségek gyógyítására külsőleg és ivókúra formájában egyaránt.

A Parádfürdői Állami Kórház és a Miskolci Egyetem közötti együttműködés egyik fő célja olyan közös kutatások megvalósítása, melyek kiterjednek a gyógyvizek hidrogeológiai vizsgálatára, humán-egészségügyi hatásának bizonyítására és a terápiás lehetőségek bővítésére. A tudományos kutatások mellett az együttműködő felek vállalják közös szakmai tudományos programok, képzések, továbbképzések szervezését, valamint az Egészségügyi Kar egészségturizmus-szervező és gyógytornász hallgatóinak gyakorlati képzését.

Parad-1 Parad-3 Parad-4 Parad-2 Parad-7 Parad-6 Parad-5

 
Ugrás vissza a tetejére