Látogatás az Urálon túl

A Miskolci Egyetem képviseletében Dr. Rucska Andrea és Kopkáné Dr. Plachy Judit karunkról szakmai látogatáson vett részt az Urál hegységen túli Chelyabinsk városban, az Állami Testkultúra Egyetemen.

Az Ural State University of Physical Culture (UralGUFK) oktatói és hallgatói 2017. februárjában tudományos programon vettek részt egyetemünk Egészségügyi Karán, ezt követően kaptuk a hivatalos meghívást az Orosz Föderáció Sporttudományi Minisztériuma és a cheljabinski egyetem által rendezett két napos „Sporttudomány aktuális elemei” című konferenciára. A rendezvényen több mint 350 oroszországi és külföldi tudós, valamint gyakorlati szakember vett részt. 33 előadás hangzott el. A konferenciát az Oroszországi Föderáció Tudományos és Oktatási Minisztériumának Tudományos Főosztályának Osztályvezetője is megtisztelte jelenlétével. A tudományos rendezvényt S.G. Szerikov rektor úr nyitotta meg.

Az Egészségügyi Kar kutatóműhelyeiben a versenysportolók agressziós szintjének kérdése és a rekreációs, prevenciós programok szervezése is részét képezi tevékenységünknek. Ezek eredményeiről tartottunk két előadást. A színes és gazdag programok mellett megtekintettük az egyetem épületeit, genetikai és sporttudományos laboratóriumait. Örömünkre szolgál, hogy a miskolci egészségtudományi képzés képviseletében lehetőségünk nyílt a Sportmúzeum évkönyvébe bejegyzést írni.

Kiemelt feladat számunkra a további együttműködés az oroszországi egyetemmel, ezen belül a prevenció, rekreáció, sportrehabilitáció szakterületeken történő országok közötti egyeztetés. Ennek tekintetében szorosabb együttműködést, Erasmus+ programot tervezünk mind az oktatók és a hallgatók mobilitása révén.

A tudományos programok mellett köszönettel tartozunk Olga Kolomietc és Evgenii Bykov rektor helyetteseknek, Nadezdha Petrushkina tanszékvezetőnek, hogy ellátogathattunk Szibériába és a tudomány mellett mi is rekreálódhattunk a gyönyörű helyi színházban a „Hattyúk tava” balett előadáson.

27pGrr73t0EgcRoDwtS1yRGg3P-dSG2hiCt22-nrlImjqjoV_2USC0CD1yusvZzmZM5hfiwFTXGH6-I=w1920-h971 Reki_5 20171024_140910 viTeyJAPuxR0Q0PGtPQwsP8r_RbAouOFL8w9JWbNQTbQADnmI_ehN8WxcoqVBCMVY1lTDcVX4oBu6Nc=w1920-h971

 

 
Ugrás vissza a tetejére