Tanulmányi kirándulás Atkár Tass pusztán

2017. október 11-én karunk Ápolás és betegellátás alapszak Gyógytornász szakirányának negyedéves hallgatói tanulmányi kirándulás keretében – Lebenszkyné Szabó Tünde és Kiss-Kondás Dóra mestertanárok vezetésével – ellátogattak az Atkár Tass pusztai Gyógyászati segédeszköz Logisztikai, Informatikai és Oktatási Központba.

Az intézmény megtekintése és az interaktív programsorozaton való részvétel kiváló lehetőséget biztosított a tanulmányaik végéhez közeledő hallgatóknak, hiszen alkalmuk nyílt a gyakorlatban is kipróbálni a mozgássérült emberek által széles körben használt gyógyászati segédeszközöket, a kerekesszékkel való közlekedést, illetve praktikus megoldásokkal is találkozhattak a bőségesen felszerelt mintalakásban. Mindemellett – a Központ munkatársa, Bartuczné Sály Dominika által – a látássérült személyek helyes vezetési módszerének alapjait is elsajátíthatták.

Gyógytornászként alapvető fontosságú a rehabilitációs eszközök széles tárházának ismerete, amelyben kimagasló segítséget nyújtott a központ magasszintű felszereltsége, valamint Sánta Erzsébet rehabilitációs képzési szakügyintéző lelkiismeretes és színvonalas oktató munkája.

bty IMG_3636 IMG_3631 IMG_3622 IMG_3619 IMG_3614 IMG_3612 IMG_3588 IMG_3574

 

 
Ugrás vissza a tetejére