Az egészség, mint érték – konferencia a MAB Székházban

2018. május 9-én a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara, a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának Egészségtudományi Munkabizottsága valamint a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság közös szervezésében került megrendezésre Az „Egészség, mint érték” avagy az egészség, rekreáció, sport régen és ma” című konferencia a Magyar Tudományos Akadémia miskolci székházában. A tudományos programon részt vettek a rendező szervek vezetői, rekreációs területen tevékenykedő szakemberek, egészségügyi szakdolgozók, valamint meghívást kaptak az Oroszországban működő, orosz szinten a harmadik legnagyobb testkultúra egyetem (Ural State University of Physical Culture, Chelyabinsk) vezetői és hallgatói. A rendezvény fókuszában a rekreáció és a versenysport különböző megnyilvánulási formáinak tudományos megközelítése állt.

A konferenciát Dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségügyi Kar dékánja nyitotta meg. Beszédében kihangsúlyozta, hogy túlhajszolt mindennapjainkban a testi-lelki egészség, a harmónia megteremtésének, megőrzésének, fejlesztésének és visszaszerzésének elengedhetetlen feltétele a „rekreálódás”, azaz a feltöltődés, a tevékeny szabadidős pihenés, mellyel a manapság leggyakoribb betegségek kialakulását is megelőzhetjük. Dr. Berkő Péter, a MAB Miskolci Területi Bizottságának elnöke – folytatva a gondolatmenetet – köszöntőjében az élet kezdeti szakaszára, az egészséges fogantatásra, az örömteli váradósságra, a magzat világra jövetelének körülményeire és az anyai gondoskodás fontosságára helyezte a hangsúlyt. Dr. habil. Fritz Péter, a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság elnöke, az egészségtudományok, a sporttudomány, valamint a rekreáció elkötelezett híveként és elismert szaktekintélyeként a munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségeiről tartott előadást, hangsúlyozva a fizikai és mentális állapotért való felelősséget, valamint a testmozgás és a stresszkezelés fontosságát.

A további előadásokban a prevenció, a szellemi rekreáció, a fizikai aktivitás jelentősége, valamint a rehabilitáció került előtérbe. Az oroszországi vendégek prezentációiban a versenysport szerepéről, az edzésmódszertanról és a sport területén a csúcsteljesítmények elérése érdekében alkalmazott modern technológiákkal ismerkedhetett meg a hallgatóság.

Az érdekes és tartalmas előadásoknak köszönhetően a közönség számos új és hasznos ismeretet szerezhetett a sikeres konferencián, ahol az „Egészség, mint érték” kiemelt szerepének tudatosítása volt a fő cél.

egesz-17 egesz-19 egesz-13 egesz-15 egesz-9 egesz-20 egesz-22 egesz-7 egesz-6 egesz-4 egesz-26 egesz-25 egesz-2 egesz-21 egesz-23 egesz-10

 
Ugrás vissza a tetejére