Véradás a Miskolci Egyetemen

A Magyar Vöröskereszt és a Miskolci Egyetem szervezésében nagyszabású véradás kampány indult, mely 2019. október 7-10-ig került megrendezésre az egyetem három különböző helyszínén „Segíts, hogy segíthessünk!” címmel.

Napjainkban igen komoly problémának számít a vérhiány. Ezért a Miskolci Egyetem vezetősége, az Egészségügyi Kar, az FDSZ, a ME-HÖK és az EK-HÖK kidolgozott egy kampánytervet, mellyel segíti a vöröskereszt munkáját a véradás szervezésében. A ME-HÖK részéről figyelemfelkeltő és impozáns plakátok készültek, melyeket internetes csatornákon juttattak el a hallgatókhoz és dolgozókhoz. Az Egészségügyi Kar hallgatói aktívan vettek részt a véradás szervezésében, feladatuk volt a véradók regisztrációja, tájékoztatása, irányítása, emellett az egyetem területén népszerűsítették a véradást és toboroztak. A négy nap sikeresen zárult, annak ellenére, hogy sokan akut fertőző betegség miatt nem adhattak vért. Reméljük, a következő alkalommal sikerül még több embert véradásra buzdítani.

Ezúton is hálásan köszönjük mindenkinek a segítő hozzáállását, önzetlen tevékenységét, és önkéntes munkáját, mellyel hozzájárult a véradás sikerességéhez!

Bízunk benne, hogy a jövőben is megmarad ez a remek kapcsolat, melyet az elmúlt időben sikerült még jobban megerősítenünk.

A négy napon összesen 121 véradó volt. Önzetlenségből jeles ü

Az első nap (Főépület) 27 fő, a második napon (UNI-Hotel) 38 fő, a harmadik napon (Főépület) 36 fő, a negyedik napon (Galéria) 20 fő adott vért az egyetemi polgárok közül az alábbi szervezeti egységek részéről:

Kar

EK

28

GÉIK

39

ME dolgozó

12

MFK

10

GTK

13

MAK

6

BTK

7

ÁJK

4

IOK

2

kk4 kk3 kk2 kk1 kk5

 
Ugrás vissza a tetejére