Kopkáné Dr. Plachy Juditra emlékezik a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara

Megrendülve értesültünk a hírről, hogy Kopkáné Dr. Plachy Judit 2021. június 16-án, életének 47. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Kopkáné Dr. Plachy Judit 2016-tól adjunktus a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán, a fizioterápiás tanszék munkatársaként.

Oktatói pályafutását az egri Eszterházy Károly Főiskola Sporttudományi Intézetében kezdte 2012-ben. Judit a sport és a rekreáció mélységesen elkötelezett híveként végezte tudományos tevékenységét.

PhD tudományos minősítését a Testnevelési Egyetem Sporttudományok Doktori Iskolájában szerezte meg 2015-ben, ezt követően sikerrel pályázott a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán meghirdetett adjunktusi munkakörre.

A nálunk töltött néhány év alatt számos publikációval és tudományos előadással gazdagította a miskolci egészségtudományi képzés szakmai teljesítményét.

Alapítótagként aktív szerepet vállalt a Kelet-Európai Rekreációs Társaság (KERT) és az Egészségügyi Kar közötti szoros együttműködésben, melynek keretében tudományos előadás sorozatot szervezett a népszerű Életvitel Klub rendezvényein.

Kopkáné Dr. Plachy Juditnak köszönhetjük az egyik legrangosabb nemzetközi szakmai kapcsolat létrejöttét az Urál hegységen túli Chelyabinsk város Állami Testkultúra Egyetemével, melynek keretében kölcsönös látogatásra nyílt alkalmunk az orosz kollégákkal Judit professzionális szervezésének köszönhetően.

Munkássága mellett kedves személyiségével, emberszeretetével és küzdeni akarásával is beírta magát a környezetében élők emlékezetébe.

Fájdalommal búcsúznak tőle a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar oktatói, dolgozói és hallgatói.

Nyugodjon békében!

Plachy_Judit_v

 
Ugrás vissza a tetejére