Szakmai találkozó Balatonfüreden

A Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága és a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) közötti együttműködés keretében a Magyar Kardiológusok Társasága 2022. évi Tudományos Kongresszusán önálló fizioterápiás szekció került megszervezésre 2022. május 5-én Balatonfüreden. A hazai szívgyógyászati klinikák és kórházak gyógytornászai színvonalas előadásaikban bemutatták a szakmai protokollokat és terápiás eredményeiket. Madarász Viktor, karunk volt hallgatója által a Debreceni Egyetem Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikájának intenzív osztályos fizioterápiás tevékenységeiről hallhattak a résztvevők.

Az együttműködés további elemeként egy fizioterápiai munkacsoport létrejöttének érdekében találkozott az MKT leendő elnöke, Prof. Dr. Gellér László a hazai egyetemek gyógytornász tanszékvezetőivel (képen). A munkacsoport elsődleges feladata lesz a hazai szakmai előírások megújítása és a gyógytornász képzésben a kardiológiai oktatás egységes átgondolása. A Miskolci Egyetemet Dr. Juhász Eleonóra (képen) intézetigazgató egyetemi docens, Palácsik-Makula Zsanett és Kató Csaba mesteroktatók képviselték.

A program szervezésében a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága nevében Szendrő Gabriella gyógytornász működött közre.

HH

 
Ugrás vissza a tetejére