„A LABORATÓRIUMI MEDICINA JÖVŐJE”

címmel tudományos kongresszus keretei között ünnepeltük az évfordulót. Az Egészségtudományi Kar Orvosi diagnosztikai analitikus felsőoktatási szakképzésének keretében immár ötödik éve folyik az orvosdiagnosztikai laboratóriumi asszisztensek képzése. A kelet- magyarországi régióban elsőként a Miskolci Egyetemen indult el ez a levelező munkarendű oktatás, melynek szükségességét a képzett laborasszisztensek hiánya indokolta. A képzés iránti érdeklődést bizonyítja a jelentkezők évről-évre növekvő száma.

A jubileum alkalmából a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Kara és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Laboratóriumi Medicina Osztálya közösen rendezett tudományos kongresszust és szakmai fórumot 2022. május 12-én, Miskolctapolcán.

Az országos szakmai fórumra több mint 110 érdeklődő, köztük a szakma jeles képviselői, a területen dolgozó orvosok, laborasszisztensek és a végzett hallgatóik látogattak el.

A konferencia egyúttal akkreditált kreditpontszerző továbbképzés is volt az egészségügy különböző területein dolgozó munkatársak számára.

A rendezvényt Prof. Dr. Fodor Bertalan egyetemi tanár, a Laboratóriumi Medicina Osztály vezetője, Dr. Kiss- Tóth Emőke, az Egészségtudományi Kar dékánja, valamint Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház igazgatója nyitotta meg.

A meghívott résztvevők két szekcióban, összesen hét érdekes előadás keretében hallhattak a szakma szépségeiről, nehézségeiről, jövőbeli lehetőségeiről, valamint a megoldásra váró feladatokról és kihívásokról.

A képzésről készült videónkat az alábbi linkre kattintva tekintheti meg:

Videó linkje!

KTE3 N2 KTE2 KTE FB N1

 

Képek forrása: Kozma István, www.boon.hu

A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.
NEA_ME_BGA

 
Ugrás vissza a tetejére