Da Vinci sebészeti robot

DA VINCI SEBÉSZETI ROBOT A MISKOLCI EGYETEMEN

„A robotsebészet bevezetése Magyarországon” című projekt keretében az Országos Onkológiai Intézet és a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház és Rendelőintézet jóvoltából 2023. március 23-án a Miskolci Egyetemen bemutatásra került a Da Vinci sebészeti robot. A három napos disszeminációs rendezvénynek, valamint szakmai bemutatónak a Miskolci Egyetem, illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház adott otthont.

A robot asszisztált laparoszkópos sebészet – Magyarországon történő bevezetésének – célja a sebészeti ellátás szakmai színvonalának emelése, a betegek gyógyulási esélyeinek és életminőségének javítása.

A program sajtótájékoztatóján köszöntőt és beszédet mondott Prof. Dr. Szűcs Péter a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese, Dr. Kiss-Tóth Emőke a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Kar dékánja, Dr. Révész János a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, Prof Dr. Polgár Csaba az Országos Onkológiai Intézet főigazgató-főorvosa, illetve Dr. Dobosi Zsolt a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

A tudományos ülésen a következő előadásokat hallgathatták meg a résztvevők, valamint a tudomány iránt érdeklődő oktatók, kutatók, hallgatók:

  • Prof. Dr. Tenke Péter – Hogyan befolyásolhatja a robotsebészet elterjedése a vidéki centrumok urológiai ellátásának fejlődését?
  • Dr. Mavrogenis Stelios – Robotasszisztált vese műtétek, minimál invazív sebészet
  • Dr. Kiarash Bahrehmand – DaVinci, robotsebészet a nőgyógyászati onkológiában
  • Dr. Nagy Imola – A DaVinci robotasszisztált műtétek aneszteziológiai vonatkozásai
  • Dr. Mészáros Péter – Hasi sebészeti tapasztalatok a robotsebészetben
  • Harris Palaondas – Köszöntő
  • Torda Péter – A robotsebészet múltban és jövőben

RobotForrás: Miskolci Egyetem

 

 
Ugrás vissza a tetejére