„Állítsuk meg az emlőrákot!” Rózsaszínű séta és szakmai program az Egyetemvárosban

A Miskolci Egyetemen 2022. október 26-án az Egészségtudományi Kar közreműködésével megrendezésre került a Rózsaszínű séta, abból a célból, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálat, a prevenció és egészségtudatosság fontosságára.

A programon sor került az oktatók és hallgatók által készített rózsaszínű szalagok kitűzésére. Köszöntőt mondott Rozsványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke, illetve Dr. Kiss-Tóth Emőke a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának dékánja.

„Az Egészségtudományi Kar nagyon elkötelezett a lakosság egészségi állapota, és az egészségügyi helyzet javítása iránt. Éppen ezért összefogtunk a Magyar Rákellenes Ligával és a Mellrákinfo Egyesülettel, és közösen szerveztük meg ezt a programot” – emelte ki a megnyitón Dr. Kiss-Tóth Emőke.

A preventív célú sétán több százan vettek részt, majd azt követően a Stefánia épületben Dr. Furka Andrea egyetemi docens interaktív előadást tartott a radiográfus hallgatók bevonásával, Győzzük le a mellrákot! címmel.

Karsza Péterné Szalánczki Beáta a Mellrákinfó Egyesület Borsodi Csoportjának önkéntese a Mellrák után is van élet! című előadását hallhatták a résztvevők.

Blaskóné Kozma Dóra mestertanár, védőnő, illetve Beregi Erika mesteroktató az emlő vizsgálatáról tartott oktatást minden érdeklődőnek.

 

 
Ugrás vissza a tetejére