Termékenységtudatosság hete

A Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karán 2024. április 24. 18.00 órától került megrendezésre a „Termékenységtudatosság hete” országos roadshow részeként a „Hogyan befolyásolja az étkezés a termékenységedet?” című kerekasztalbeszélgetés a Stefánia épület I. emelet 101. előadó termében.

Az eseménysorozat 2024. április 23-tól április 27-ig tartó, egyedülálló összefogással megvalósuló, edukációs rendezvény, melynek keretében az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánreprodukciós Igazgatóság szakmai védnöksége mellett, az „Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány, a Felelősen Magadért Egyesület, a Dr. Kőrösi Tamás Alapítvány és a KétIgen Alapítvány fogott össze, hogy felhívja a Z-generáció, valamint a fiatal párok figyelmét a reproduktív egészség megőrzésének jelentőségére. A miskolci programot Dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségtudományi Kar dékánja nyitotta meg köszöntő beszédével, melyben hangsúlyozta a szervezők és a kar célkitűzéseinek, illetve tevékenységének a témához illeszkedő kapcsolódási pontjait. A kerekasztalbeszélgetésen Prof. Dr. Fülöp Vilmos MTA doktor, szülész-nőgyógyász az ME-ETK egyetemi tanára, Dr. Reszler Beáta, szülész-nőgyógyász, endokrinológus, Kádár Anna, a Dr. Kőrösi Tamás Reproduktív Támogatás Alapítvány kuratóriumi elnöke válaszoltak a hallgatók kérdéseire. A téma fontosságát bizonyítja a rendkívüli érdeklődés is, hiszen közel 200 érdeklődő jelenlétében zajlott az interaktív, tudományos és érdekfeszítő diskurzus a célközönséget érintő, gyermekvállalással, életmóddal, egészséggel kapcsolatos kérdések, problémák vonatkozásában.

A rendezvénysorozat további programjaihoz sok sikert kívánva köszönjük a szervezőknek lehetőséget és minden Miskolcon megjelent részvételét!

Termékenységtudatosság kép 2 Termékenységtudatosság kép 3 Termékenységtudatosság kép 4 Termékenységtudatosság kép 5 Termékenységtudatosság kép 6

 
Ugrás vissza a tetejére