Egészségtudományi képzések az új gyakorlóépületben

Fizioterápiás hét a Miskolci Egyetemen

„A mozgás csodája” címmel fizioterápiás hetet rendezett az egyetemi munkavállalók számára 2024. április 22–26. között a ME Egészségtudományi Kar Fizioterápiás Intézeti Tanszéke.

Az eseményhez kapcsolódóan „Ilyen volt, ilyen lett” kiállítással egybekötött tanszéki bejárást tartottak az Egészségtudományi Karon. Az egészségtudományi képzések számára jelentős minőség- és színvonalbeli előrelépést jelentő infrastrukturális fejlesztést mutatták be a volt AFKI épületében.

A rendezvény keretében lehetőség nyílt egyéni szaktanácsadásra, 12 féle egyéni és csoportos kezelésforma megismerésére és kipróbálására egészen április 26-ig.

Az egészségtudományi képzések számára minőségi és színvonalbeli előrelépést jelentő infrastrukturális fejlesztést valósított meg saját erőforrásaira támaszkodva a Miskolci Egyetem: új szaktantermek, fizioterápiás labor, tornaterem, hallgatói és oktatói terek segítik az Egészségtudományi Kar gyakorlati képzéseit.

Megérkeztünk” – utalt a miskolci universitas képzési kínálatába szervesen beilleszkedett Egészségtudományi Kar gyakorlóépületének hivatalos átadásán a kar dékánja, Dr. Kiss-Tóth Emőke. Kiemelte: képzéseik bővítése, új szakok meghonosítása kiemelt fejlesztési terület a Miskolci Egyetemen, amelynek egészségfejlesztési stratégiájának kidolgozásában és megvalósításában is aktív szerepet vállalnak. A kar ezzel is hozzá tud járulni az egyetemi polgárok egészségmegőrzéséhez, az egészségtudatos életmód kialakításának támogatásához.

Meredeken nő a Miskolci Egyetem egészségtudományi képzései iránt az érdeklődés, ami igazolja azt az értékes oktatói munkát, ami a karon megvalósul” – fogalmazott az ünnepi eseményen Prof. Dr. Horváth Zita rektor. Kiemelte: az Egészségtudományi Kar új épületének kialakítását az egyetem saját pénzből, saját erőforrásaira támaszkodva végezte el. A projekt menedzselése példa arra, hogyan önerőből is lehet színvonalas fejlesztéseket megvalósítani – tette hozzá.

Fizioterápiás hét 4_ Fizioterápiás hét 3_ Fizioterápiás hét 2_ Fizioterápiás hét 1_

 
Ugrás vissza a tetejére