Együttműködési megállapodás a B.A.Z. Megyei Kórházzal

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház és a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara között megkötött együttműködési megállapodás kiegészítése

 

2016. január 19-én a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház között korábban megkötött együttműködési megállapodás kiegészítésére, megújítására került sor. A szerződést a Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Torma András rektor és Dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségügyi Kar dékánja, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház részéről Dr. Csiba Gábor főigazgató írta alá.

A miskolci székhelyű egészségtudományi képzés számára a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház csaknem 30 éve biztosít stabil gyakorló bázist. A megyei kórház a régió legnagyobb fekvő- és járóbeteg-ellátó intézménye, szakemberei elismertek, kimagasló oktatási és kutatási tapasztalatokkal rendelkeznek, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara pedig az egészségtudományok területén magas színvonalú oktatási és tudományos tevékenységet végez – elsősorban a régió diplomás egészségügyi szakember-utánpótlásának biztosítása céljából.

A gyakorlatorientált képzés fejlesztése érdekében jelen szerződéskötéssel az Egészségügyi Kar Alkalmazott Egészségtudományi Kihelyezett Intézeti Gyakorlati Tanszéket hoz létre a kórház területén. Az együttműködés összhangban van mind a kórház, mind az egyetem stratégiai céljaival, unikális jellegét az adja, hogy kihelyezett tanszék létrehozása mindeddig csak a műszaki karok vonatkozásában volt gyakorlat.

A partnerek a kihelyezett tanszék létrehozásával még hatékonyabban tudják biztosítani az egészségtudományi képzések szakmai gyakorlatainak feltételrendszerét, mindezek által a védőnő, gyógytornász és képalkotó diagnoszta hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy az elméleti tudást a gyakorlatba átültessék, így beteg-közelben, „élesben” tanulhatnak, gyakorolhatnak a kórház különböző osztályain. A kórház laboratóriumi részlegei pedig a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán ez év őszétől az országban először induló orvosdiagnosztikai laboratóriumi asszisztens felsőoktatási szakképzés számára biztosítanak majd kiváló gyakorló hátteret, erre a képzésre a többi szakhoz hasonlóan február 15-ig lehet még jelentkezni.

Az együttműködés keretében a kihelyezett tanszék révén az egyetem és a kórház számára kirajzolódhatnak az egészségügyi munkaerőpiac oldaláról felmerülő jövőbeni képzési-fejlesztési irányvonalak, amelyek a stratégiai célok hatékony összehangolását eredményezhetik az oktatás, kutatás és innováció területein.

24453208216_d2edee14d6_b 24397094501_3dac8b8689_b 24396950331_9ecc8d05d8_b 24183817320_0b528613ee_b 23852630313_269c225002_b

 
Ugrás vissza a tetejére