Tudományos szakmai kreditpont-szerző konferencia az Egészségügyi Kar és a MAB gondozásában

2014. december 12-én került megrendezésre „A sokarcú képalkotó diagnosztika” című kreditpont-szerző szakmai tudományos konferencia a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar, a Magyar Orvosi Kamara Borsod Abaúj-Zemplén Megyei területi Szervezete és a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottság Egészségtudományi Munkabizottságának szervezésében.

A konferencián megjelenteket Dr. Kiss-Tóth Emőke dékán, az Egészségtudományi Munkabizottság elnöke, Prof. Dr. Berkő Péter a MAB Orvos- és Egészségtudományi Szakbizottságának elnöke és Dr. Cziáky Tamás a Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezetének elnöke köszöntötte. Ezt követően hat előadást hallgathattak meg az érdeklődők.

Prof. Dr. Lombay Béla két előadást tartott. „A képalkotó diagnosztika „Rubik-kockája”  címmel bemutatta a korszerű képalkotó diagnosztika új ágazatait, „Élet a méhen belül” című előadásában pedig beszámolt a magzati diagnosztika legújabb eredményeiről.

Dr. Lázár IstvánUtazás érpályánkon belül” címmel bemutatta a különböző testtájékokon végzett érfeltöltéses vizsgálati lehetőségeket. A diagnosztikus megközelítés mellett ismertette azokat az új terápiás módszereket is, amelyek a régebben alkalmazott műtéti eljárások nélkül is képes a betegek gyógyítására.

Dr. Gombos János a „Diagnosztika a molekulák világában” című előadásában a molekuláris diagnosztikáról beszélt, melynek során bemutatta a legújabb korszerű diagnosztikai lehetőségeket: a molekuláris diagnosztikában használatos PET, PET-CT, PET-MR jelentőségét és azok klinikai hasznosíthatóságát.

Dr. Martos JánosEgészben vagy szeletelve” előadásában közérthető módon a korszerű orvosi képalkotó eljárások, a CT, MR berendezések elvi és gyakorlati működését ismertette. Értékelte az ún. „szeletelő eljárásokkal” nyerhető információkat, azok klinikai jelentőségét és a többi vizsgálóeljáráshoz való viszonyát.

Dr. Bágyi Péter a modern informatika által nyújtott lehetőségeket ismertette „Diagnosztika a „felhők” között” előadásában, melyek nélkül a mai diagnosztika nem működhetne. Kitért a távleletezés előnyeire és problémáira, illetve bemutatta az ún. „felhő alapú” képtárolási lehetőségeket.

A kreditpontszerző továbbképző konferencián közel 120 fő egészségügyi dolgozó vett részt, akik elégedetten távoztak a színvonalas és érdekfeszítő tudományos programról.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 20141212-IMG_4446 20141212-IMG_4510

 
Ugrás vissza a tetejére